Kako su mi jaki ovi internet ratnici, koji mrze državu, uzeli bi kalaš u ruke i radili reda, a neznaju si ni guzicu obrisati.
Reda mora biti, poker i klađenje i sve ostalo se mora urediti, sad, da li će to biti oporezivo ili ne, to je druga stvari, ali jednom kada se sve uredi, biti će i pravednosti.
Porez na rake, nema smisla, rake je porez koji plaćaš poker kući, dok bi dohodak koji ti primaš, mogao (ne kažem i morao) biti oporeziv.
Naravno, ukoliko tražite priznanje statusa i dobivanje staža, ja bih vam onda osobno odrapio i takav porez (na mid stakes igrače, znaci preko 25 000kn primitka mjesečno 50% poreza i raznih davanja), no onda vam dio toga ide i u mirovinski fond, dobivate staž i tako dalje, regulirano zdravstveno, da ne nabrajam.
Najveći problem je kako bilježiti i pratiti to sve, pogotovo zbog velikog broja kuća koje priređuju ovakve igre, a i njihove raštrkanosti po raznim poreznim oazama, gdje plaćaju minimalni porez.
Nadalje, oporezivanje dionica, tj. dobiti koja se ostvaruje od dionica je u redu. Kapitalna dobit je efektivno porez na "imovinu".
Ako možeš plaćati porez na kuću i auto (primjetite da će se po novom oporezivati VRIJEDNOST a ne jednostavno "predmet" znači postotkom a ne fiksnim iznosom), onda možeš platiti porez i na nematerijalnu imovinu poput dionica, udjela u fondovima i slično.
Ova rasprava je zanimljiva i potencijalno konstruktivna, stoga molim ratnike da ukoliko će uvoditi kalašnjikove kao argumente ovdje, da napuste sahranu.
edit: Max, nisam citao do kraja tvoj post pa ne mislim na tebe pod "ratnici" vec na decke gore koji pozivaju na neki bunt, unaprijed sorry
Zadnji popravljao bishie (16-06-2010 23:34:36)