eto za početak ću ukratko reći kako ide pa ispod slike stavit ću par konkretnih playeva koje koristim i koji se čine profitabilnim tijekom ovog rush weeka...
Oni koji su pratili znaju da sam sinoć otišo u "lijepi" minus od 3,5 BI - nije tu bilo nikakvih bad beat priča ili puno loše igre - dva-tri coolera i card dead, ništa više. Danas od samog jutra krenulo je potpuno obrnuto. Prije večeri već sam vratio 1,5 BI, nakon toga sam pao 0.8 BI samo da bi sad navečer ponovno izvuko BI --> ukupno - vratio sam pola izgubljenog i još jedan ovakav dan i bit ću BE što je zapravo i moj cilj, a svaki cent više je samo plus (naime, promocija će mi donijeti 5 BI)...
Odmah ću napomenuti i da sam nastavio sa svojom opreznom igrom. Za cijeli BI stack u tri dana možda sam 3-4 puta ušao AI, sve osim sinoć jednog na tiltu dobio. Čak i ta 2-3 AI ne bi tako završila da nije bio 3-betan pot gdje me sve pogodilo (danas sa AQ u poziciji 3-betam EP raisera koji flata i počne žvrlajti gluposti u chatu, flop QT2, on check ja check, turn Q, on bet ja reraise i završili AI, on je imao KK). Dosta sretno se za sad provlačim (sve skupa 1BI iznad EV-a), no bitno je da lijepi runn izdrži samo do kraja ovog tjedna jer onda se sigurno skidam s rusha U moju korist ide činjenica da ovakvom opreznom igrom samo shortyji mogu pogoditi te manje od 10-outera na riveru pa kad i dobijem "bad beat" nije nešto pogubno. Eto i grafa - sinoć sam bio toliko umoran da sam ga zaboravio staviti...
E sad što se tipova tiče. Za početak moram napomenuti da je u pitanju ipak mali sample size (u tri dana 6,5k ruku) i da ovi tipovi NIKAKO ne vrijede i neće polučiti SIGURNO iste rezultate kad nema ovog rush weeka. Onda je igra puno više tight i ovakvi playevi ili nisu toliko učnkoviti ili uopće nisu +EV.
Nakon sinoćnjeg handa primio sam se analize ujutro i kroz dan testirao sve ovo i ovo što ovdje pišem uistinu se pokazalo + EV. Također svi betovi su za NL10 pa ako igrate više/niže prilagodite si veličine + ne garantiram da i tamo to pali Uz sve to kod stealanja svakako treba izbjegavati agro igrače kao i shortyje protiv kojih svakako treba dodatni oprez. npr. protiv 20-30bb neću stelati sa smećem jer zaista prečesto guraju neki weird 3-bet ili AI i ode moj bet u vjetar - no mislim da ovo zapravo svi imamo na umu...
1. BUTTON steal - već sam rekao da je zaista jako teško ovaj tjedan stealati s buttona. Prvi dan sam zaista prečesto dobivao reraise i nakon toga sam odustao od steala s BUTTONA od kud sam raiseao samo za value. Međutim, danas mi je kolega predložio malo drugačiji pristup koji se, barem za sad, pokazao profitabilnim. Naime, umjesto do 0.3 ili pot sized do 0.35 kad stealam raiseam do 0.4 i zaista i više nego dovoljno često dobijem fold - odličan tip kolege koji mi je BUTTON steal već sad vratio u plus
2. SB vs BB steal - uz BUTTON već sam napisao i da je sa SB zaista jako teško krasti. Međutim, ovdje se također jedan totalno weird i netipičan play, barem za mene, pokazao profitabilnim, a koristim ga zapravo od početka promocije - umjesto raisea PF limpam i ako BB checka na bilo kojem flopu raiseam 3/4 pota odnosno u mojem slučaju 0.15 u 0.2 --> ako dobijem raise PF ili reraise na flopu bacam. Znam da čudno izgleda, no nakon 4k ruku ovo mi je donijelo oko $2 profita, a kako je moj cilj BE ja sam prezadovoljan.
3. MP+1 i MP+2 (hijack) - stealam kao sa buttona na normalnom cashu. 3xbb i uživaj...
4. puno opreznije c-betajte kad vas nije pogodilo. Čini mi se da na ovom rushu ako su već callali preflop vrlo vjerojatno neće vjerovati vašem c-betu i bolje je checkirati zrak pa eventualno na njegovu pasivnu turn igru pokušati ukrasti pot ili ako vas nešto pogodi uzeti to mirno na riveru - bilo ponašanjem kao calling station na preostala dva streeta ili s vašim river valuebetom ili pak uvijek prihvatljivim checkom...
5. možda najbolji tip - ako vas ne ide ne igrajte. Ne mislim uopće nego u tom periodu. U ova tri dana nisam imao niti jedan session di sam ili prvo potpuno zaglibio pa se izvukao ili bio gore pa zaglibio. Dio zbog toga jer igram low variance, ali i dobar dio zbog igrača koji su u dotično doba cirkulirali. Ako me sad krene nešto loše odustajem u tom trenu i vraćam se kroz sat/dva - nije važno. Tako i onako kroz cijeli dan mi treba nekih 60-75 min igre da bih došao do tih minimalnih 100 bodova po danu tako da ne treba pretjerivati. Zašto je tome tako? Pa zapravo je logično - u neko vrijeme na rushu će biti više, a u neko vrijeme manje ljudi koji su tu samo zbog promocije, a protiv takvih imam osjećaj da izvlačim najviše para. Fisheva, istina ima uvijek, no ovo promotion ljudstvo je samo plus koji me polako, ali sigurno vraća u pozitivu...
Eto nadam se da će vam ovo pomoći. Svaki komentar je dobrodošao kao i svaki prijedlog za samu igru. Također, ja ne odgovaram za rezultate ako se ovime okoristite stoga pamet u glavu i vidimo se za stolovima - ali sutra, jer sad sam umoran, a kako sam odavno prošao onih 100 bodova za promociju (nastavio sam igrati jer su bili i povoljni igrači i testirao sam ove playeve) rush me više neće držati budnim
Pitanje...
Svaki savjet oko igre s BB prihvaćam jer mi tu zapravo daaaaaaaaaaaaleko najviše para odlazi (zapravo to je jedina pozcija u minusu uz SB koji je preživio najviše, zapravo skoro sve coolere) pošto praktički nikad ne restealam. U ovom večernjem terminu počeo sam sa nekim restealovima LP raisera, no čini mi se da to neće biti dovoljno pa me zanima koji je range profitabilno braniti callom, a koji reraiseom protiv EP, MP i LP raisera. Kad se isplati ući u multiway pot? Naravno, ovo pitanje je konkretno za RUSH tijekom ovog tjedna - igram NL10, ali mislim da sam to već spomenuo
Zadnji popravljao iAcesHigh (15-07-2010 03:26:12)