-b3k's- napisao:Kad bi se išlo generalizirat, ja bi reko:
cash = postflop
turnir = preflop
cash = deep
turniri = short
cash = $$$$$$
turniri = $$......$$........$$$$$...$$$$$$$........................................................$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$.....i onda bustaš na NL10K
kad bi ukratko definirao razliku između casha i turnirske igre onda bih je opisao upravo ovako kako je kolega napisao.
pored toga dodao bih da kad kažem POKER onda mislim na cash igru jer je ona kompletna od preflopa do showdowna i traži znanje u svim fazama igre, a to je razlog što su stackovi deep i omogućuju igru od preflopa do showdowna. dakle, POKER = CASH.
s druge strane ja sam isključivo turnirski igrač (cash sam doživotno prekrižio) i to sng specijalist. razlika u odnosu na cash je ta što čip nema fiksnu vrijednost $ i zbog toga je potpuno druga filozofija igre. nadalje, igra je osim prva tri blind levela shortstacked (ako mi nismo shortstacked onda su barem naši protivnici shortstacked) i vrlo brzo dolazi do izražaja osjećaj za vrijednost chipa te push/fold - call/fold sposobnosti. ako naiđete na vizionara koji pojma nema možete se isfrustrirati, ali kad naučite prebroditi takve frustracije i dostignete buyine od barem $20, polje zarade je pred vama. do tada, većinom je to lutrija za debele živce.
A.K.A. Drž'ih
Sretno za stolovima, veselo pod stolovima...