Tema: Kako najjeftinije proci sa isplatama
Bok,
Procitao sma ima dosta tema u vezi isplata, ali imam par pitanja pa ako tko ima ioskustva da podjeli.
NA moneybookersu imam u kunama valutu, hebiga kad sam otvarao nisam racunal da je bolje u USD. Po meni nije ni veliki bed imaju neku srednju tecajnu pa prebacuju varira nekad manje nekad vise.
Dakle, jel isplativo probati ono sto su neki pisali, otvoriti novi u USD ?
Drugo pitanje, vidim dosta ste pisali da imate devizne racune da vam mogu isplacivat, e sad ja imam obicni tekuci, ali kolko sam ja pronasao http://www.rba.hr/my/bank/news/news_det anguage=HR barem rba ali kolko vidim pise HNB da je donjelo odluku, ima sve tekuce kunske i devizne sad pod jednim , odnosno multivalutne. Tak da me malo zbunjuje ovo kad pisete da devizne treba. Uglavnom meni je lova sjela i preko obicnog tekuceg.
E sad pitanje oni su mi od ispate skinuli kojih 2,5 % iznosa, dal znate dal oni sad to nesto opet transferiraju i preracunavaju, posto ej na MB u kunama a ne USd, ne bi oni tebali nista valute mjenjat, valjda, ili je to neka cifra koju oni uzmu za transakciju. I da li je to 2,5% na iznos, ili je to uvjek neka odredena cifra neovisna o iznosu isplate.
Vi koji vise isplacujete, ja tek pocetnik, bilo bi lijepo kakav info
Hvala
Zadnji popravljao Draqon (18-01-2011 17:15:33)