Tema: BB defense
Bio bih zahvalan ako neko od majstora može posvetit malo vremena da obradi NL BB defense.
Dirk Diger poker blog
Niste prijavljeni. Molim logiraj se ili registriraj.
Stranice 1
prijava odnosno registracija za objavu odgovora
Bio bih zahvalan ako neko od majstora može posvetit malo vremena da obradi NL BB defense.
Mozemo napisati jedan golemi tekst ali:
Previse ima tekstova na tu temu defendanja blindova. Kao prvo, sami termin "defend blinda" je kriv jer nemas sto braniti. Bilo da si u SB ili BB, taj novac ne pripada tebi nego potu. Ljudi to krivo percipiraju kao svoje i otud je iskovan termin branjenja blindova.
Sada kada smo to razjasnili, samo je jedna ispravna taktika igranja iz blindova, a ona glasi: smanji gubitke. Uvijek ces biti van pozicije postflop, tako da je nekakav generalni savjet da svoj value range sacuvas za te pozicije. Sto manje bluffova, a vise value betanja to bolje i profitabilnije. Bitno je zapamtiti da niti u sb niti u bb neces nikada biti u nekakvom profitu.
Gledaj to ovako: preflop mozes callati marginalne ruke kad imas oddse i nadati se da ces flopat dzin. Mozes squeezati kad to situacija za stolom dozvoljava. To su otprilike jedini +EV potezi koje mozes raditi iz blindova. Naravno, resteal se razumije sam po sebi ali i njega vecinu vremena radimo sa value rangeom protiv necijeg wide rangea (button steal range) i najcesce cemo dobiti fold.
cliffnotes: smanji vpip iz blindova kad imas raise ispred sebe, callaj kad imas oddse, 3betaj kad ima dead moneya. Sve ostalo foldaj i nastoj profit traziti na buttonu i cutoffu.
Taman šta sam tražio znam da se može roman o tome ali ovo mi je tribalo puno hvala.
Previse ima tekstova na tu temu defendanja blindova. Kao prvo, sami termin "defend blinda" je kriv jer nemas sto braniti. Bilo da si u SB ili BB, taj novac ne pripada tebi nego potu. Ljudi to krivo percipiraju kao svoje i otud je iskovan termin branjenja blindova.
.
Zanimljiv dio na koji nisam obracao paznju.
Boboman ti je objasnio lijepo teoretski,a za malo detaljnije analize koristi pokerstove i ubaci BTN,CO rangeve pa usporedjuj sto je profitabilno callati,reraisati itd...
S BB-a igraj skroz tight bez ludovanja(jedino ti to ne bi preporucio ako ti SB non stop krade BB - onda ga jednostavno moras kaznjavati divljom igrom preflop i postflop jer imas poziciju i naravno ta tvoja divljacka igra ga mora tjerati u grozne postflop situacije u kojima ces ti zaraditi vise od njega).
3betaj kad ima dead moneya. Sve ostalo foldaj i nastoj profit traziti na buttonu i cutoffu.
blindovi su dead money.
boboman napisao:3betaj kad ima dead moneya. Sve ostalo foldaj i nastoj profit traziti na buttonu i cutoffu.
blindovi su dead money.
Nije bilo potrebe da pisem da je ispravno otvarati svaki SB ako ti BB ne defenda/3beta 40% handova. Mea culpa evo
Stranice 1
prijava odnosno registracija za objavu odgovora