Tema: HU - određivanje tipa igrača
S obzirom da treba cca 10-15 handova da procijenimo tip igrača i da znamo kakav pristup odabrati, kako je po vama ispravno otvarati match. Da li je ok u startu kretati loose iz pozicije i tight OOP?
U zadnjih para dana imam problemčić koji mi se konstantno ponavlja.
U prvoj, drugoj ruci dobijem npr. AJo OOP. Dakle, početak je matcha i ne znam ništa o igraču osim da sam mu provjerio statse na topsharsku ili sharkscopeu. Kako je igrač rejzao 3xbb (60) iz SB, logično ga je rirejzati do 180-200 sa takvim handom.
E sada, s obzirom da igram 10$ HUSNG i znamo da su igrači većinom stationi, dobijam call nakon rejza.
Dolazi dry flop recimo Q68 rainbow. C-betam barem nekih 250 u pot od 400 i dobijam call. Šta sada? Početak je matcha a ja sam već pao sa početnih 1500 čipova na 1050.
Da li betati turn ili checkirati, da li c/r flop ako dođe do njegovog beta, da li samo Check/call flop... ili je call pfr najbolja opcija. Šta napraviti?
S obzirom da volim cbetati, majumun me calla, ja checkiram turn i river jer me nije pogodio i on dobija velik pot na početku matcha sa nekim junkom tipa Q5o.