Pozdrav,
moje mišljenje je da bez ozbiljnog mulitablanja nema ti smisla igrati ove turnire...
Pod ozbiljnim misli 12+ stolove min.
Ja igram 20-24 stola paralelno uz obaveznu table ninju koja je zlata vrijedna.
Miša uopće i ne koristim dok igram...
Rakeback je veliki dio kolača u zaradi na FF turnirima...
Igrao sam dugo DON turnire (cca 10.000 turnira) i igrao sve nivoe do 54$.
Veliki problem na DON-ovima je bilo namještanje (tj. udruživanje mislim kineskih igrača).
Ja sam na račun "odštete" od PS dobio značajne sume $, a mogu zamisliti koliko su mi u stvari uzele te "varalice" na turnirima...
U svakom slučaju su (barem meni) FF turniri bolji od DON turnira.
Preetpostavljam da korsitiš PT ili HM, ali meni se nisu pokazali dobri za ovakvu vrstu specifičnih turnira, jer ovo ipak nije "pravi" poker!
Ja koristim tournament shark da vidim jeli igram protiv rega ili ribice i bez njega sam kao gol na buri.
Trenutno ne igram previše, jer mi ljeti preludo na poslu i nemam vremena ni za otić na WC...
Ali čim završi sezona nastavljam sa grindanjem FF turnira.
Nadam se da ću imati volje za dostizanjem Supernove do kraja godine...
Imam dosad uzorak od nekih 3000 turnira na FF 7$ i 15$ turnirima (cca 40-ak dana igranja) i ROI je nekih 4%.
1835 pobjeda i 1205 poraza
Zadovoljavajuće, s tim da sigurno može i bolje, ali kad se doda rakeback ja sam zadovoljan...
Nemoj se zanositi sa velikim ROI-jem jer nije ovo znanstvena fantastika za igrati...
Na većim nivoima na svakom stolu imaš barem 4-5-6 regova i ROI preko 10% je skkoro pa nemoguć!
Šta se tiče one tri ruke koje si odigrao, mogu ih komentrati samo što s tiče mojih nivoa, jer je na manjim nivoima igra je puno opuštenija i plaćaju se "gluposti":
1. Dvije dame bih skoro pa u 99,99% slučajeva bacio, ako su dvojica u igri, a još ako je neko reg, onda je to "nobrainer" FOLD.
Jedino možda ako su oba totalne ribe, kasni je sat, session traje već 5-6 sati i odlučim se kockati...
U svakom slučaju FOLD iako si uložio 300...
U obzir dolazi i ALL IN odmah, jer limpati 100 sa UTG je KATASTROFA, a još to napraviti sa AJ...
2. ruka sa Q6 si sve odlično napravio. Ni u ludilu ALL IN, ako baš moraš, a nemoj, odigraj reraise.
3. ruka sa AK je zajebata. Prvo bih sigurno jače raisnio zbog limpera na UTG, ali na tom nivou sumnjam da bi ga otjerao. Nakon flopa bi vjerovatno check-fold do kraja zbog toga ima previše chipova i jer bih očekivao da zbog limpanja ima mali, srednji par kojeg neće baciti na ovakvoj tabli...
4. zadnja ruka sa QQ, opet si premalo rejzao! Ako više rejzneš zbog lipmera, možda se i BB zamisli pa ne ode all in sa AK, što je užasan potez! Nakon što je BB odlučio otići all in, QQ je obavezni fold, makar igrao protiv najveće ribe jer bih ja očekivao tu minimalno AK, a to je coinflip što mi ne odgovara u tako ranoj fazi turnira...
Kada narastu blindsi, sa krađom blindsa vrlo lako vratiš izgubljene čipove bez borbe, tako da bih trebao izvjegavati all in situacije preflop bez AA i ponekad KK!!
Lipmaj samo sa parovima i samo u prvom dijelu turnira i ponekad (ovisno o poziciji i blindsima Ax suited ili suited connectors).
kad pogodiš tris, skalu ili boju naplati se od ribica...
U kasnijoj fazi je bitno znati od koga krasti!
Nadam se da sam ti pomogao bar malo...
Pozdrav, Rikardo