Tema: Pomozimo malom Ivanu i njegovoj obitelji
Vjerujem da je vecina vas vec cula za Ivanovu pricu, pricu trinaestogodisnjaka iz Bjelovara koji je bio zrtva nasilja od strane svojih vrsnjaka iz razreda.
Ova Ivanova prica me jako dirnula, mozda iz raloga sto je Ivan moj sugradjanin, sto sam i sam isao u tu skolu i sto moj brat ide sa malim Ivanom u skolu, samo su druga odjeljenja.
Ivan se u 6-om razredu iz Vukovara doselio u Bjelovar. Sa bratom, sestrom, majkom i ocem zivi u nekoj rusevnoj kuci od 12 kvadrata, u jako losim uvijetima, cak ni na svim prozorima nemaju stakla nego su obljepljeni najlonom.
Kako mi brat kaze Ivan je dobar djecak, pristojan i dobro odgojen i po tome je bio drugaciji od vecine ostalih "prijatelja" iz razreda. Ivan je dozivio nesrecu da ga je na pjesackom prijelazu udario auto, i zbog jakih bolova sepa kako bi ublazio bol. Zbog toga ga u razredu vrijedjaju da je retardiran, bacaju u zrak pa ga puste da padne na pod, vjesaju ga na vjesalicu, pljuju mu u kapu, podmecu noge, redom ga udaraju po glavi, i tako iz dana u dan, svi u skoli su to znali od nastavnika, pedagoga, ravnatelja ali nitko nije poduzimao nista (inace ta skola je skola nulte tolerancije na nasilje) sve dok Ivanova prica nije dospjela u medije.
Na facebooku je pokrenuta grupa podrske malom Ivanu http://www.facebook.com/pages/PODRSKA-M 105?ref=ts
Grupu su pokrenuli dobri ljudi koje je dirnula Ivanova prica, i koji su odlucili pomoci Ivanu i njegovoj obitelji, pomoci im financijski, gradjevinskim materijalom za izgradnju kuce (Ivanovi roditelji zapoceli su gradnju kuce ali zbog nedostatka financijskih mogucnosti gradnju nisu mogli nastaviti), odjecom i obucom za Ivana i njegovog brata i sestru, jedna obitelj im je osigurala ljetovanje...
Pozvao bi sve dobre ljude da pokazemo i da medju nama pokerasima ima puno dobrih ljudi spremnih pomoci onima kojima ta pomoc stvarno treba.
Evo broj ziro racuna na koji mozete uplatiti novac:
DONACIJA
IVAN BULJAN
Z.R. 2330003-1000000013
Poziv na broj 40725077001
Model 07
Splitska banka
Evo i Ivanova adresa na koju mozete poslati neku sitnicu koja vam doma skuplja prasinu a koja moze razveseliti malog Ivana:
STARI PAVLJANI 107,
43 000 BJELOVAR
Hvala svima koji se odluce na bilo koji nacin pomoci malom Ivanu i njegovoj obitelji!