Tilt napisao:Ako mi moze netko objasnit neke stvari oko racuna, jer ja pola toga ne kuzim... Znaci, za prebacit novac na moneybookers treba imat ziro racun? ili devizni? Jel mogu ja kao student otvorit ziro ili devizni racun i kako?
Dosad sam se snalazio preko prijatelja, koji mi je uplacivao, ali to mi je dopizdilo, i hoci sebi otvorit ove racune.. Ako netko moze ukratko objasnit, da ne moram hodat po bankama i ispitivat..
Nema smisla da ti objasnjavamo procedure oko otvaranja racuna, to će ti sve objasnit u banci. Svakako tribat će X vrimena od kad das zahtjev do momenta kad ćes ga stvarno mos pocet koristit, ali to je bankina procedura na koju ne mos utjecat i u vezi koje se ne tribas opterecivat. Dakle, sve informacije o tehničkim stvarima dobit ceš u banci. OIB će ti triba 100%.
Za ovo sta si reka triba ti SAMO DEVIZNI ŽIRO račun. Možeš ga otvorit vjerovatno u svakoj banci, bez obzira sta si po zanimanju čak i ako nemaš zanimanje, i mislin da sa svakim mozes slat i primat novce sa moneybookersa. Ja koristim Erste banku jer samo s njihovom karticom, i karticom PBZ-a koliko mi je poznato, mozes kupovat priko interneta tipa ebay i sl. Pad kad već otvaraš takav račun zašto nebi ima i tu opciju.
Znaci jednostavno je, dodjes u banku (preporucan Erste) dobar dan - dobar dan, ja bi otvorija devizni žiro račun (ponesi OIB) - dalje će ti ona sve rec.
pozz