Tema: Pokeru fali kockarski aspekt !
U danasnje vrijeme smo svi fokusirani na dizanje rakea i smanjivanje RB-a, ali ja si nekak mislim da u danasnje vrijeme najvise fale ovakve stvari koje Doug ovdje analizira.
Takve high stakes igre live da se prikazuju izravno na televiziji gdje imaju pravila s 72 i slicno (btw zakon pravilo za live poker ako niste jos probali ). Taj sadrzaj high stakes igre je ono sto je najvise ljudi dovelo online, vidim po izjavama svojih frendova koji nemaju pojma o pokeru nit ga igraju pa kad ih fascinira ovakav neki hand kad je ovdje recimo Phil izgurao Mattusowa. Tog frenda ne privlaci poker zbog par posto RB jer nit ne zna sto je to (kao ni velika vecina igraca) nego ga privlaci to da moze nekog natkupit i pokazat mu da je jaci.
Fali taj "klosarski" i kockarski dio pokera jer iako si to ljudi ne zele priznat poker je kocka i dalje, samo kocka u kojoj mozes imat prednost i taj kockarski dio je ono sto privlaci rekreativne igrace, kad bi vise toga bilo nebi se morali borit za koji posto rakebacka.
Kratka prica od nedavno. Sjedim tako i pricam s frendovima zajebancija i tako, ne znaju bas ti frendovi da igram poker redovno i slicno i ne znam kak su dosli do teme ali je jedan poceo pricat citiram "e to ti je kao i online kad si sjednem na poker malo, uplatim nesto para i normalno izgubim to, ali kad pogodim onu jednu rupu za skalu, znas kad ti karta fali jedna samo na kraju, a prije toga cak i dvije i kad to pogodim pa mi ovaj u chatu psuje sve po spisku i prica neke matematicke izjave, ja umirem!".
I nije jedini od kojeg sam slicno cuo i da, njima nije zao sto su izgubili, ocekivaju izgubit isto kao i u kladionici, ali fale nam takvi igraci da dodu na poker a ne u kladionicu jer onda zbilja nebi tolko bili orijentirani i zavisni o RB. A sad kak to postici i zasto se to prestalo emitirati po televizijama ne znam.