Tema: SuperSport Poker - Ima li smisla igrati tamo?
Lijep pozdrav.
Inače igram NL25 Zoom na PokerStarsu i planiram shotati NL50 ove godine. Poker rekreativno igram već oko 5 godina koliko stignem uz redovan posao. Prije malo više od mjesec dana sam dio bankrolla prebacio na SuperSport iz dva razloga: 1. Pretpostavio sam da je player pool dosta fishy i 2. Zapravo je jedina legalna poker soba u Hrvatskoj pa sam htio vidjeti kako je igrati u potencijalno jedino dostupnoj poker sobi ovdje u budućnosti.
Pretpostavka pod brojem 1 definitivno se pokazala točnom. Primjerice, igrači na NL400 (kn) igraju kao na Starsima NL5 (USD), ma vjerojatno i gore. Dakle, stalno open limpaju, ne obraćaju pažnju na preflop ni postflop sizeove, igraju top par kao nuts postflop, ganjaju gutshot protiv overbetova, value betaju i blefiraju u potpuno pogrešnim spotovima itd. Mislim da je takvih 95% igrača.
Naravno, ima i puno nedostataka. Sofver je loš, prometa ima samo na večer, ne može se koristiti tracking softver, rake je užasno visok, a rakeback nepostojeći (osim mjesečno dviju ulaznica za turnire). Čak ne postoji ni automatska nadoplata stolova. Sve u svemu, nije baš mamac za regove.
I tako sam ja počeo igrati NL150 do NL400, gdje god ima prometa, jer zapravo nema nikakvog pravila kad će koji stolovi biti puni. Imao sam i jedan coaching session sa svojim trenerom igrajući tamo te nakon toga uz njegove savjete još više prilagodio način igre specifičnom "stilu" prosječnog SuperSport igrača. Nakon dva tjedna skoro sam poduplao 4.000 kn koje sam ondje uplatio. Međutim, tada su se počeli događati neki prilično čudni handovi koje sam u početku pripisivao varijanci, ali sada više nisam tako siguran.
Naime, zadnjih već više od 2 tjedna skoro da ne mogu imati winning session. Ne pogađam ništa na flopu, gubim sve coinflipe, Ako je na stolu flushdraw, a ja betam za protection i value, gotovo uvijek se na riveru completa flush (ovo sam čak i jedno vrijeme dokumentirao screen shotovima svih takvih situacija), ako ja ganjam flush, ne pojavi se gotovo nikad, gubim sve all inove, protivnici callaju F i T betove s trećim parom i pogađaju trips na riveru... Znači, sve što može poći po zlu, obično pođe.
E sad, nisam neiskusan i jasno mi je da je varijanca zajebana stvar i prolazio sam već dosta puta kroz takve loše periode, ali sad mi je zaista već počelo nešto smrdjeti. Je li moguće da dijeljenje karata ondje nije sasvim slučajno, odn. da sotver prepoznaje igrače koji "previše" zarađuju pa počinje favorizirati njihove protivnike? Znam da ovo zvuči pomalo paranoično, ali u razgovoru s drugim igračima s PokerStrategyja doznao sam da to i nije tako nemoguće u tim manjim poker sobama, a jedan od razloga zašto puno igrača odabire Starse je i taj što mogu biti zaista sigurni da je kod njih slučajnost stvarno slučajna. Naime, Starsima je svejedno tko gubi, a tko pobjeđuje jer imaju stotine tisuća igrača. Poker sobama u kojima igra 300 igrača vjerojatno nije; jer jedan koji uzima lovu može otjerati desetine drugih i drastično smanjiti promet (i prihod poker sobi).
Zanima me što mislite o ovome i ima li možda netko sličnih iskustava s nekom drugom manjom sobom ili čak SuperSportom? Primjerice, znam da u prošlosti neke poker sobe nisu prošle RNG (random number generator) test, što znači da im dijeljenje karata nije bilo potpuno slučajno. Trenutno ozbiljno razmišljam o tome da pokupim pare i to malo profita što mi je još ostalo na SuperSportu i vratim se na Starse, ali nekako se još uvijek nadam da bi sve mogla biti samo dobra stara varijanca.