Nisam htio uopće pisati na ovu temu, ali evo moram.
Koliko je ovdje napisano gluposti, prvo poker umire - samo starsi su u zadnje 3 god doživjeli najveće prihode, veće i nego prije 10 god.), A da ne govorimo o GG-u.
Igram poker zadnjih 10 godina profesionalno, i od kad sam krenuo igrati ovakve stvari se konstantno pišu, evo ja imam 10bb/100 dokumentirano na midstakesima na većini glavnih stranica, nikad nisam primijetio da netko igra i blizu GTO-a u većini bitnih spotova, tj. Onih koji donose najviše ev-a, a pošto igram samo 4 stola inače, promatram svoje protivnike te uzimam notese o njima u svim handovima, znam ih ne samo kako igraju, nego kako i razmišljaju o svakom spotu u pokeru.
I evo na starsima nemam markirano nikoga kao jako dobrog rega, apsolutno nikog, vi koji ste pratili stream to možete vidjeti(svi ljubičasti igrači koje markiram su isključivo s mtt fielda zasnovano na rezultatima sa sharkscopa, na Cashu nikog nisam markirao kao jako dobrog), a na Ipokeru samo par njih.
Pa nisu poker spotovi samo 3betani potovi, najveći edge dolazi iz bnvsbb srp, sbvsbb srp, bbvssb srp, i tu su rangevi užasno široki, pa ja branim bbvssb preko 70% blizu 75%, rješavanje tog spota sa multiple sizinzima treba 10min na ultrabrzom kompu, o čemu pričamo jbt.
Znači, ja se na midstakesima nisam susreo pravim gto igračima, a po ovoj priči ispada da na svakom stolu od svih vas je netko od takvih.
Evo gledam svoj cijeli pool, samo overbetove turna 1.5x i rivera 2x+, drugi reg na samplu 1k+ overbeta skoro duplo manje od mene, a ja ne overbetam niti blizu koliko pio to radi u svakom spotu, da ne govorim u spotovima di pio ima isključivo samo overbet range(tko je ikog vidio da to radi??), zatim koliko često vidite overbet flopa, overbet delay cbet itd, takve advanced stvari od ostalih regova nisam vidio skoro nikad, jedino Kiki na SuperSportu zna napraviti tako nešto(i to rijetko), a takvi plejevi su GTO i to u izuzetno velikoj mjeri.
Jebote kakva halabuka za ništa, ali samo ako je neki skandal u pitanju evo 10 ljudi komentira, ja tražim da napravimo kvalitetan stream nema vas 5!! O čemu VI dečki pričate!? Svi Vas jebote varaju, svi koriste RTI, i vi zato ne možete uspjeti. A kad treba raditi nema vas nigdje..
Online poker je u zadnje 3 godine u duplo boljoj situaciji nego prije 10 godina. To govorim iz prve ruke, jer sam tad krenuo igrati profesionalno. I već tada se pričala ova priča od vjerojatno istih tih ljudi kao onda, i znate koja je zajednička crta svim njima? Nisu napravili nikad ništa, niti će napravit ikad išta.
Prije sam morao ponekad i miksati stranice jer nije bilo toliko akcije, u zadnjih par godina na bilo kojoj stranici na mojim limitima uvijek ima više nego dovoljno stolova, a doslovno igram od navečer do jutra, i čak i u 4 ujutro imaš i na svakoj pojedinoj stranici dovoljno igre da ne moraš miksati, a što tek onda na manjim limitima.
Ajmo onda govorit dalje o MTT-ima, znači nema gdje nisu probijeni rekordi u velikim serijama, od starsa do GG-a. Ja igram svaki dan, i igram sve, i ne vidim tu regresiju o kojoj neki pričaju, a o kojoj se priča godinama, sama pojava Bounty turnira je dodatno popularizirala, i to izrazito, ionako popularnu MTT scenu.
U live pokeru, čak i pod mjerama je zabilježen trend rasta na mastersima i ept-ima, što će biti sad kad su mjere maknute??
Jednostavno me živcira kad ovakve stvari pišu ljudi koji su zapravo izvan svega ovoga, i kao da to namjerno rade iz nekih frustracija, ali to nema veze s istinom, ja igram svaki dan, protiv svakog, ne table selectam, i igram samo najveće mreže, i meni nikad nije bilo bolje nego sad, govoreći o uvjetima i samoj igri, tako da nema mjesta pesimizmu, nema razloga, sjest, radit, i bit bolji od svih! Kraj priče.