g0suboy napisao:Pa negdje sam procitao kao ako imas oko 17bb da je to all in.... ma po meni je to govno, cekat da double upama kad je turnir ajmo rec u middle fazi, ITM je daleko i imam tocno toliko chipova da prezivim 2 kurga dok ne sjedne neki bully sa 30k chipova i pojede mojih 2700 sa stvarno bilo kojim slabo plejivim handom...
Ili ja krivo razmisljam? ili stvarno treba cekat bolji hand i biti malo strpljiviji kad nisam handa dobio skoro 1h...?
krivo razmišljaš, rekao bih
kažeš "negdje sam pročitao da je 17bb all in". prvo, to baš i nije nužno točno. stack do 10bb je uglavnom all-in (osim ako se ne ide na stop-and-go). stack preko 15bb definitivno nije nužno all in. a stack između 10 i 15 bb je vjerojatno najnezgodniji za igrati.
kao drugo, ne možeš reći ustvari "stack od xy bb je all in", što to znači? all in je ako se nađeš u pravoj situaciji za to, a prava situacija osim ispravne veličine stacka uključuje i druge informacije za stolom, stackove protivnika, tko je prije tebe rejzao i da li je netko prije tebe rejzao, s koje pozicije, na kojoj si ti poziciji itd.
u tvom slučaju, UTG je raisao što je prilično važna informacija. ne samo da nemaš potrebe gurati s A7 u toj situaciji (ponavljam, imaš 18bb, još ti ne "gori pod nogama"), nego taj tvoj A7 vrlo lako može biti dominiran s jačim asem, dok ti nikad nećeš UTG-a dominirati jer on nikad neće callati sa Ax, x<7.
međutim, da si ti recimo na SB i da je button rejzao, e sad tvoj SB shove protiv button rejza je potpuno drukčiji i vjerojatno ispravan jer ćeš u velikom broju situacija pokupiti pot, a pot čini 15-20% tvog trenutnog stacka što taj shove čini ispravnim. iako ni tad ne bi bilo kristalno jasno, ali ima dovoljno argumenata. ovako, tvoj shove protiv UTG rejza s 18bb-a bit će callan samo s jačim handovima, i bit će callan puno češće nego SB vs BTN.
i još jedna stvar, citiram te "dok ne sjedne neki bully sa 30k chipova i pojede mojih 2700 sa stvarno bilo kojim slabo plejivim handom", po meni tu definitivno krivo razmišljaš jer je tebi kao short stacku odlična prilika da se poduplaš protiv big stack bullyja, jednom kad dobiješ hand. da nema tog big stacka, onda je manja šansa da će te netko callati jednom kad dobiješ hand s kojim želiš ići all in. a kad postoji taj big stack za stolom, onda gledaš dobre situacije kad možeš zgurati protiv njega jer će rejzati dosta light i callati shove dosta light.
Small stakes poker is like your birthday: everyone calls you, which is supposed to be nice, but it ends up getting annoying.