Tema: 4ladx/esco scammer
Evo nažalost nedugo nakon prošlog incidenta ovdje na forumu, moram javiti da se dogodio još jedan. Naš dobro poznati član 4ladx (pokerpro), esco (pokerica), snake problem/ja3wjagpw (skype) i vlasnik www.bonusrb.com je zascamo mene i cromana za iznos od cca 2000€.
Sve je počelo krajem 12. i početkom 1. mjeseca kad sam počeo igrati preko njega na redbet.com gdje je ponudio izvanredan rb deal od 30% fixni rb od sitea, 20% 1st deposit bonus 1k € i 10% od njega + 2 racea od sitea. U prvom mjesecu sam izrejkao 3k € i imao stvarno velik ukupan rb, ali ovih 10% od njega (300€) koje je on obećao poslati do 3. u sljedećem mjesecu nisam dobio. Imao je ispriku kako još nije dobio lovu od njih, a kako smo se gotovo svakodnevno čuli nisam imao razloga sumnjati u bilo što.
U 2. mjesecu croman dolazi u Zagreb najvećim dijelom zbog dogovora da skupa igramo na tom siteu i ganjamo raceove koji su bili jako isplativi ako se puno rejka. 7. veljače mi je napisao na skype da je jučer stigao rb za 1. mjesec i da čeka da dođe na mb. Znam da me i taj dan ili dan poslije zvao na mobitel da će mi poslat navečer. Tad je nestao...
Kako smo vidjeli da nešto ne štima, croman i ja smo prestali igrat negdje 13-14og i čekali što će se dogoditi. On, naravno, nije odgovarao na brojne SMS-ove i pozive.
2. ožujka je došao online sa pričom da je imao tešku prometnu nesreću i bio u komi 20ak dana, tj. od tog dana kad mi je trebao isplatiti rb. Tih dana je croman već bio nazad doma, a njegovo scammanje je imali najveći utjecaj na njegov brzi povratak (a avionske karte nisu baš jeftine kao i iznajmljivanje stana). Tad mi je poslao 104€ od onih 300€ što je trebao poslat za 1. mjesec uz ispriku da se raceovi odbijaju od affiliate earningsa i da se od tih 300€ odbilo od rake raceova i da je to novo pravilo od 2012. godine . U rake raceovima sam dobio 130+100€ = 230€. Za 2. mjesec mu "još nisu poslali novce".
Mislim da je došao još jednom – dva puta online kroz 5-6 dana i odtad se više nije pojavljivao.
U 2. mjesecu smo izrejkali 6k u tih 15ak dana, ne znam točno dan kad smo počistili 1st deposit bonus do kraja, ali to je bilo negdje 4-5og te odtad smo trebali dobivati 30% od njega i po nekom približnom izračunu to je minimalno 1200€, a treba nadodati i 10% od prvih 4-5 što je 400-500€ + da smo izrejkali 20k u 2 mjeseca (što je i bio plan) trebali smo dobit live paket vrijednosti 2k €, a s obzirom da smo bili na paceu možemo reć da i to ima realnu vrijednost od 600ak € i dolazimo do cifre od preko 2000€.
Jedan član foruma je znao njegov nick na goalwinu i vidio je da je igrao plo200 i 500 1. ožujka, znači dan prije nego se zadnji put pojavio.
Ono što su navodno točne informacije o njemu su da se zove Matija Marinov, ima 27-28 godina, visok 2m, bivši košarkaš, živi u Zadru sa curom, ima svoj stan u Rijeci, više manje je geek, po mojem mišljenju zna dosta o pokeru – sigurno bi trebao beatati bar microse, ali nije nikada otkrivao svoje nickove i slao grafove tj. poslao je par kao starijih, ali se ne može potvrdit da su njegovi i ima tu novonastalu stranicu koja je još online, a vidim sad da je i updateana sa 7.4.
Eto, ne odgovara na poruke i pozive, s vremenom se pročulo da je prevario više ljudi iz hrvatske poker zajednice (vjerojatno i šire) pa sam zato odlučio objaviti ovo. Njegovi izgovori nemaju smisla, vijest o tako velikoj nesreći bi sigurna bila na vijestima/netu, nelogičnosti oko 1. isplate rba - iznos i isprike, kasnije laži, a ovaj update na stranici je pljuvanje u facu svima nama kojima je dužan. Nadam se da ćemo uspjet saznat neke dodatne informacije o njemu te ga posjetit jednog dana...