Želim podjeliti svoj put u poker, nadam se da će nekome pomoći
Sve je počelo prije nekih 6 godina na faksu kada je prijatelj spomenuo texas holdem. Tada sam skinuo party poker i počeo igrati play money. Na početku je to sve bila zezancija, kartanje s frendovima (nekad za sitne pare), dok nisam napravio prvu uplatu
Jedva da sam znao pravila i radio sam uplate nekih 6-7 puta po 10-20$. Ugl. brzo sam se navukao...počeo sam igrati cash,pa sng-ove, sve i svašta...
Tada sam otkrio neke bonuse od 50$ kada se pristupa prvi puta poker stranici. Od tada više nisam nikad uplačivao Ugl. počeo sam muljati s tim bonusima, samo isplačivao novac.
Igre su bile nevjerojatno soft...npr. igrao sam 4 stola NL50 na iPokeru i rijetko kad bi izlazio sa minusom u sessionu, dok sa današnjim znanjem vjerojatno nebi mogao beatat NL50 na starsima.
Onda se dogodilo da sam igrom slučaja binknuo MTT turnir na koji sam slučajno upao (igrao sam sng za 6 ljudi koji je bio satelit za 30$ što nisam ni znao dok nije turnir završio, da bi na kraju osvojio taj turnir za 2700$ ), i tu sam se više manje navukao na turnire.
I tako sam malo igrao cash,malo sng, malo MTT, ništa ozbiljno jer mi je studij bio primarni.
Sve dok igrom slučaja nisam otišao od roditelja prije nešto više od 4 godine, i od tada mi je jedini izvor prihoda poker... Počeo sam sa 180 man 4.4$ slow structure, dok sad igram 180 man turbo, i MTT-ove do 22$, te poneke satelite, to ću sve napisati kad ću raditi mjesečni izvještaj.
Nešto o 180-tkama...o njima primam najviše upita
Počeo sam sa 4,4$ 180 slow, i tu sam imao ROI od 90% na samplu od 1,8k, igre su bile nevjerojatno soft, čak sam igrao bez HUD-a što mi je danas nezamislivo...Nakon toga sam njih maknuo i krenuo sa 2,5$ turbo sa ciljem da crusham 3,5R jer su mi se činile nevjerojatno soft.
Na 2,5$ imam na 5500 samplu ROI oko 40%, što bi danas bilo def. manje jer su igre teže, ali ja vjerujem da dobar multitable reg može imati preko 30% i danas ( samo što dobri brzo odlaze na veće limite). Ugl. za igrača koji zna calling i pushig rangeove i nešto sitno o ICM-u je 15-20%(0.35-0.5$ po turniru) vrlo lako dostižno.Svatko tko ima imalo iskustva a želi izgraditi bankroll, 2,5$ man je odličan početak...
Naravno, za njih ne preporučam imati bankroll manji od 200 buyinova (moj najveći down je 120 buyinova).
Za one kome je to previše novaca, Pokerstars je uveo 0,5$ 180 turbo,koji su sigurno vrlo,vrlo soft i super bankroll builder do 2,5$ 180.
Nakon toga sam se preselio na 3,5R na kojem imam na sampleu od 6000 turnira 58% ROI prema sharkscopeu, iako je to umanjeno za cca. 10% jer sharkscope krivo računa rebuyeve. Isto sam ubacivao 8$ 180 man.
Ja igram samo ujutro kada ima manje regova i igre su dosta soft, popodne sigurno nebi imao isti ROI.
Ovo je moj lifetime graf turbo 180-tki sa sharkscopea:
MTT turniri
Definitivno najlakša igra online, pogotovo rebuyevi. Ali isto tako na njima je najveća varijanca, za njih ne preporučam manje od 300-400 buyinova za nekoga tko ih se želi ozbiljno prihvatiti. Zato su 180-tke super bankroll builder i vježba za njih.
Moj lifetime graf na starsima za normal speed (na drugim stranicama imam još 10-15k):
Od alata koristim HEM,Table ninju i SNGWIZARD.
HEM - znam da još mnogi igrači ne koriste HEM ili PT, ali vjerujte da mi se igra preporodila kada sam ga počeo koristiti
Table ninja - nju koristim samo za premještanje stolova
SNGWIZARD - najbolje uloženih 100$ (vjerujte na riječ), skroz mi je promijenilo viđenje 180-tki...Must have program za svakoga tko igra 180-tke, ali i za MTT,sng igrače...ugl. sveeeeeee
U njemu sam proveo sate i sate rada, ugl. poslije svakog sessiona sam izdvojio 30-40 ruku i drillao po tome 1-1,5h...
Jako bitan za ICM, jer većina regova najviše novaca gubi na tome.
Literatura:
Počeo sam sa čitanjem knjiga, ali def. bi danas preporučio poker videe...Pretplata na neku poker stranicu i drilanje po videima.
Ja sam za 180-tke prije koristio Snggrinderse, sada gledam videe na Runitonce za MTT...
Druga stvar je coaching. Ja i sam držim coaching, i uvijek kažem početnicima da je najbolja stvar na početku gledanje videa. Jer lako moguće da netko za mjesec, dva odustane i taj novac ode u vjetar. Za nekoga tko je već zaradio neke novce, i od tih novaca plaća coaching svakako preporučam uzeti ga...
Toliko od mene, možda sam neke stvari zaboravio napisati, pa ako netko ima pitanja, slobodno pucajte...
ps: kada i što točno igram, trajanje sessiona, poker stranice, buyinove ću točno napisati u mjesečnom izvještaju
http://www.mmstaking.com/