Tema: Micro MTT općenito
Koliko su tight micro MTT-ovi? Trenutno čitam knjige i gledam live commentary MTT-ove koji su naravno paid, ali igram zasada samo freeroll. U tri dana na Unibetu za dva mjesta izgubio ticket (11. od 600ak), jučer na PokerStarsu negdje oko 180. mjesta od 3500 na onim PokerSchool Skill League (90. mjesto nosi neku siću), danas na BetKingsu 26. od 573 (isplaćuju se do 10. mjesta). Nisu to nikakvi rezultati, pogotovo ne sa novčane strane, ali su donekle konstantni, bar s aspekta relativnog početnika. Ne planiram se još prebaciti na micro turnire, cash stolove i grindanje sam izbacio odmah u startu čisto jer su na papiru zahtjevniji. HUD i HM su must, a i solidna banka u startu je potrebna čak i na najnižim levelima. Zato sam se odlučio fokusirati na turnire, ne znam, možda to nije najbolji odabir...
Uglavnom, interesira me pitanje s početka. Freeroll je freeroll, jasno mi je da se igra opuštenije, pogotovo u početnim fazama kada skoro svaki hand ima all-in od barem jednog igrača, nerijetko i više njih, pa se pokaže da jedan ima AA-KK, a ovi drugi random nikakve karte. Pratio sam malo i analizirao posljednjh par, pozicije se uopće ne prate, primjetio sam dosta nelogičnosti, to ću prepostaviti da se događa radi amaterskih igrača, ili igre APP. Očekujem da takvih zaletavanja nema previše kad entry nije free, ali zanima me u kakvoj količini ih ima. Da li svi instant postanu ultra-tight pa push rangeovi idu dosta prema jačima, ili ipak nisu tolike drastične razlike? Preletio sam posljednjih 15 stranica teme na forum.hr, pročitao dosta postova što ovdje, što na nekoliko drugih foruma o općenitim strategijama, pojmovima, bet sizeanju, odgledao zasad par sati live turnira i hand analiza, kažem još mi nije u planu okušati se u MTT-u koji nije free bez obzira što ih ima i po 10, 20 centa tj. ne bi bio značajan gubitak, ali nema žurbe, bolje pitati ovako.