Znate li da je velika većina najgledanijih filmova ikad o superherojima? Star Wars, Batman, Avengers, Hunger games, Harry potter, Iron man, Avatar, Iron Man, Spiderman...
Svi žele bit drugačiji, posebniji. Kad sam bio mali trenirao sam šah. Negdje 2001. godine sam bio 3. u Hrvatskoj do 11 godina. Godinu-dvije poslije sam sa svojim nogometnim klubom (Ponikve) bio 2. na tablici iza Dinama kojeg smo pobijedili usred Maksimira. Nešto kao da danas Inter Zaprešić bude 2. na tablici. Prvih 6 razreda osnovne škole sam prošao sa 5.0.
Svi oko mene su bili ponosni, govorili da sam čudo od djeteta, iznimno pametan, napredan. Negdje u 6. razredu i ulaskom u pubertet sam i ja povjerovao u to. 8. razred sam prošao sa 4.5, a cijelu srednju školu sa 4, sa tim da je padao prosjek svake godine i 4. godinu sam imao 3.6. Odustao sam od nogometa po mjesec dana 2x u razdoblju od 2 godine, treneri su me stavljali na klupu. Odustao sam i od šaha jer sam imao sve lošije rezultate i onda sam se kao odlučio za nogomet.
Što se dogodilo sa čudom od djeteta? Jučer sam vidio reklamu sa Michael Phelpsom koja kaže:
"It's what you do in the dark that puts you in the light"
Ljudi oko mene nisu bili svjesni da sam bacio partiju šaha sa starijim bratom i bratićem kad god smo se vidjeli (što je bilo često), da sam čitao nove Šahovske glasnike i redovito prošao kroz partije najboljih igrača na svijetu koje su objavljivane tamo. Nisu bili svjesni da su u 4-5. razredu kod mene se doselila 3 klinca moje godište, sa kojima sam igrao nogomet po cijele dane. Iako smo bili različiti turnusi, ja dolazim iz škole oko 5-6 popodne, oni me čekaju na igralištu. Oni dolaze, ja njih čekam. Baciš torbu, strpaš nabrzaka nešto u usta i igraš do mraka. Ne do mraka kad se počne slabije vidjet, već dok više ne vidiš ni loptu ni sebe ni njih. A prije toga smo bili na treningu u klubu ujutro ili popodne. Ljudi nisu znali da dok se nisu ti klinci doselili da nije bilo dečki mojih godina u okolici te da sam većinu vremena trčao oko starijeg brata, riješavao zadatke iz njegovih starih zbirki jer je on pisao zadaću, pa sam i ja radio što i on.
Dogodilo mi se i prije 2-3 godine da sam odustao od pokera na 6 mjeseci. Odlučio sam, inspiriran Zeitgestom i sličnim materijalama, da me to više ne ispunjava. Da ne doprinosim zajednici, da stalno trčanje za lovom tj. općenito novci nemaju smisla, da ne napredujem kao čovjek uz poker. Iako mislim i dalje da je tako, surova realnost je da se bez novca ne može ništa promijenit. Sve ispadne odvratni začarani krug političko-interesnih spletki kojeg se može promijenit, ali uz ogromne žrtve.
Dijelom sam odustao od pokera jer sam mislio da ću moć vječno beatat nl50. Igrao sam 100 i 200 sa nekakvim uspjehom, pa ne bi trebalo bit problem dić 2-3k mjesečno. Možda i ne bi bio problem da ne počneš igrat 1h dnevno bez rada van stolova jer eto, ti si poseban. Ali s vremenom dođe vrijeme naplate. I oni koji ne rade u mraku, nemaju što pokazati na svjetlu. Nisam shvaćao da prije 4-5 godina nije bilo videa na deucescracked, cardrunners, leggo poker koji nisam pogledao, nije bilo dana da nisam napisao nešto na forum, da nisam pričao sa nekim na skypu o handovima. Najgore je što, iako sam odlučio opet se primit pokera, nije to više onaj entuzijazam od prije.
Pišem ovo jer sam shvatio da gledajući Supermena pomislimo "ah, on se rodio sa tim", gledamo Spidermana "ah, on je imao sreće", gledamo Batmana, Ironmana "ah, oni imaju milijarde"... To su sve samo dobre isprike da se nagovorimo na nerad. Realna je situacija da ako MS (midstakes) reg reviewa 20 handova, ti reviewaj 40. Ako MS reg posta 2 handa na forum, ti postaj 4. Ako grinda 4h, ti grindaj 8h, ako uzme 2h coachinga, ti uzmi 4h. Ili 8h, ili 15h, dok ne riješiš svoje leakove. Ako taj reg ne tilta, pročitaj MGOP dok ti ne prestaneš tiltat. Ako ne pomogne, uzmi coacha. Ako ne pomogne, meditiraj. Postoji rješenje za sve. Pa pogledajte hansa, sa 50$ do 100k u 9 mjeseci. Sigurno svatko od vas ima veći bankroll od 50$. A znate i šta je on radio da dođe do toga. Je, postalo je teže, ali to je samo isprika.
Prestanimo živjet u isprikama i primimo se posla!
Meditacija 12/21
Zadnji popravljao niveaformen (10-03-2016 10:06:20)