Tema: Midstakes struggle
Bok svima,
dugo sam na forumu, nisam nikad bio posebno aktivan, al u trenutnom downswingu sam odlucio da bi to mogao malo promijeniti, postati neke handove i nadam se pobuditi neke rasprave te pritom i napredovati.
U zadnje vrijeme se puno dobrih stvari dogodilo na forumu, pokazalo se da u nasoj maloj sredini ima itekako dobrih igraca i svima bi ovim putem htio zahvaliti na jako korisnim videima, meni je definitivno bio gust pogledati sve, svaka cast decki.
Ukratko o meni, bio kod Robe na cpf-u prije nekih 3 godine, moveupao od nl10-100 u godinu dana, zadnjih 2 sam na nl100+, s tim da trenutno igram nl200 i nl400. Cijelu svoju poker karijeru sam bio mass multi tabler, igrao vecinom 12 stolova i imao winrate oko 1bb/100, sto je uz jako dobre RB dealove za mene bilo vise nego zadovoljavajuce. Nikad se nisam zamarao time da budem najbolji igrac na limitu, kako mi je roll dozvoljavao move-upao sam, bez pretjerane brige o tome dal beatam limit. Stvorio sam roll da mogu igrati i nl500+, limit koje sam neko vrijeme i igrao (kao i NL1000) na nekim jako soft stranicama, medutim zadnjih par mjeseci sam shvatio da bi se ipak trebao zadrzati na nl200,400 i pokusati ga beatati sa nekim solid wr. Fisheva je sve manje, soft stranica sa dobrim rb jos manje i ako se planiram s ovim i dalje baviti, a planiram, moram postati dobar winner, a prestati biti los reg i RB igrac.
Tako je i krenulo, u zadnjih par mj prosle godine sam to odlucio, smanjio br stolova na 6, podigao wr na nekih 4bb/100 na solidnom sampleu, radio dosta off table (iako premalo, jer i dalje sam forsirao satnicu, tj. nesto sto mi je bilo vrlo bitno dok sam bio primarno RB igrac). I onda je krenuo downswing, u zadnjih 25k handova sam spusio 29 BI. Nije to nista strasno, bmr-a se drzim, bilo je ovakvih swingova i prije (i puno gorih, jer s wr od 1bb/100 je normalno imati velike swingove) ali ovaj me nekako dosta pogodio, jer sam ocito mislio da sam bolji igrac nego sto jesam i da ce varijanca s mojim poboljsanim wr-om imati manje utjecaja nego sto se pokazalo.
No nema veze, necu duljiti, ovaj blog ne planiram koristiti za plakanje i postanje bad beatova vec za postanje zanimljivih handova iz svojih sessiona koji ce se nadam nastaviti odlican trend povecane aktivnost na ovom forumu.
1. hand
https://www.weaktight.com/h/58a74dfcd39043e40b8b467b
mwp, 2 rega, ne ocekujem od BTN da ima AJ u rangeu jer s tim ne beta flop (mozda 2 komboa u i ), 66 mislim da 3beta na flopu, znaci ostaje mu J9s, KQ, i eventualno 1 kombo TT (ak to ne 3beta preflop) od handova koji me beataju. meni se najvise svida ship turn, kaj mislite?
2. hand
https://www.weaktight.com/h/58a74f76d39043757b8b4579
Na Axx nemam raiseing range pa callam flop. Mozemo li ovo callati na riveru? Ne vidim hand koji beatam osim AK ako ga zeli tako odigrati, a i ja cu imati flusheva u rangeu pa ne trebam brinuti da overfoldam ovdje, al opet on isto ne bi trebao imati previse flusheva u rangeu jer je izolirao (KQs,QJs, mozda jos 98s, K9s, Q9s, J9s i sl, ali mislim da to nece svako iso raiseati), setove moze shoveati ali sto ce ga callati?
Poceo sam masivno overfoldati river jer ljudi ne blefaju dovoljno i onda ovak u downswingu imam feeling da sve sto radim je dolazak do rivera i fold. Znam i sam da pool nije prek noci postao bolji nego da je to downswing i da ne treba poceti vise callati, ali opet brine me da sam u nekim spotovima pre nitast...
Dosta za prvi post, cujemo se
Zadnji popravljao Sheed (17-02-2017 21:56:46)