Ovak ovo sve je dobronamjerno..., je dugo ali mi žao kad vidim da se mučiš sa stavrima s kojim sam se i ja, pa eto možda pomogne
tvoj največi problem je kaj si očito nabuban s previše informacija, i igraš malo kak je ovaj reko pa onaj, pa video i na kraju nemaš pojma kaj je više dobro i najgore nemaš svoj stil i nemožeš počet kopčat bit svega jer se ne tjaraš na anlizu onoga kaj je dobro, nego slijepo pratiš nekaj kaj u biti niti ne kužiš
1. Očito je da vidiš samo svoj hand i ništa drugo. Iz tvog primjera di flopaš tripse s lošim kickerom i netko te raisea, pa zar stvarno misliš da je on odlučil tebi poklonit pare. Probaj se stavit u kontra poziciju s čim bi ti tu raiseao i eventualno calal svoj shove?
2.Ti si krenuo s fancy playom a nemaš dovoljno jaku postflop igru, jer na kraju krajeva da imaš nebi grindao nl10
Moj savijet: Kreni od nule, počni tako da budeš BE, ne zabadaj previše duboko di nisi jak. Lagano ćeš skupljat RB, tu i tamo ćeš flopat monster tipa flush ili skalu, krackat tu i tamo AA s setom, naletit s AA na KK. Bar dva takva će bit na dan + RB dosta za početak.
Protiv riba value betaj jedan par tip ruke sve dok te ne raiseaju a kad to naprave pogotovo pasivne ribe nemoj ih ići provjeravat. Protiv regova isto value betaj ali ako nastave gledaj na pot kontrol, nije sramota da te i netko blefa sve dok se previše ne komitaš s slabim rukama.
Odigraj tako 10k ruku skroz tight. Poslije pstepeno dodaji svoje playeve. Poslije dobiješ filing za situacije ko npr. znaš da lik lovi draw po svaku cijenu, betaš dva streata on cala, river je blank, čekiraš jer te zvati neće a ovak mu daješ priliku da blefa (meni je taj play jedan od dražih i jako mi puno puta uspije, ali treba imat osječaj a ne sad to radit svaki put, jer lako da može imat isti hand ko i ti ali slabiji kicker pa izgubiše value)
I još jedna stvar nemoj slowplajat, riba koja ti plati bet 1/2 pota za draw platit će i pot bet, ja sam volio isto ta sranja radit ali samo im daš priliku da te jeftino izvuku, a ako im ne dođe na kraju foldaju i ti si izvuko ništa, ili jednostavno nemaš pot pripremljen za shove i onda ideš s nekim glupim overbetom i zgroziš se kad riba 70/13 folda.
Probaj očistit glavu od svih sranja i probaj malo razmišljat prije svakog poteza kaj napraviš s kojim ciljom ga radiš, te ako ga napraviš kaj buš u određenim situacijama dalje. I ak veliš value betam ali ak raisea bacit ću onda baci a ne kad raise ipak calaš. Ili ak hočeš do rivera a nemožeš podnijet raise neomoj betat, ako agro nit čekira a ti imaš flush draw uzmi free kartu nedaj se navuči na chraise i sl. probaj sam razmišljati....
ja sam isto mislio koji bad run, ali nije bad run ako nekom daš 3:1 s za flush draw sa svojim setom, što znači da ima ogromne implaid odse jer ti to nikad nećeš baciti....., s druge strane kad promaši neće ti poslije više ništa platit,
Zaključak: ili dobiješ malo ili gubiš sve, zato s jakim rukama poludi i trpaj sve živo u pot