Tema: ovce ili novce?
neću postat hand nego me zanima jedna stvar generalno (češće mi se događa tj prije toga nisam bio toliko svjestan)
Uzmimo flop 2 :card_club 5 :card_spade J :card_spade , mi betamo s QQ lik cala, turn je 2 :card_heart
100% znamo da ima Jx ili FD, pot je 2000, i efektivni stack koji nam je ostao je 2000. blindovi 25/50.
Pitanje koju opciju izabrati i zakaj?
1. ako betamo pola pota, 80% smo sigurni da će protivnik zgurati, znači veći pot imamo ali i rizik ako ima npr FD i over kartu
2. ako odma zguramo mislimo da će 80% foldat, nema rizika ali od mogučih osvojenih 6K dobili smo samo 4k.
zakaj pitam - pa zbog situacije kad namjerno betamo manje kako bi protivnik imao priliku za overshove semibluf, ovdije gore on nema fold E. ali je uzmimo bio toliko loš igrač da nije shvatio da sam ja komitan, ali to nije sad bitno već uz dane uvijete koji je izbor i zakaj.
(možemo to radit i s nutsom ali onda nema rizika, mene baš zanima ovaj slučaj di ima)
Eto ak se kome da razmisliti i dati neki odgovor unaprijed zahvaljujem (znam da dosta toga ovisi, ali ......zadovaljan sam s bilo čim)