Tema: Organiziranje poker lige s frendovima
Trebam malu pomoc...
Za pocetak cu vam objasniti o cemu se radi: znaci ja i moje drustvo igramo poker nekoliko puta tjedno. Igramo NL turnircice po 50kn,unlimited rebuy+addon,pare podijelimo na prvu trojicu ili cetvoricu... Pa sam razmisljao da medju nama organiziramo kao neku ligu u kojoj bi iz svakog fonda uzeli neki iznos i to stavljali sastrane i nakon npr. 30ak ili 50ak turnitra podijelimo prvom i drugom po broju bodova ili sve prvom...
E sad,kako napraviti sistem bodovanja? Stvar je u tome da nas ima sve skupa 15ak,tu i tamo dopali netko sastrane,a rijetko kad (citaj:nikad!) nismo svi na broju. Tako da nas je nekad 8,a nekad 13-14...
Prvo sam mislio da se bodovi dijele 3-2-1,odnosno 4-3-2-1.
Pa sam mislio da bodove uskladimo sa fondom nagrada ili sa brojem ljudi...npr. na turniru od 11 ljudi prvi bi dobio 11/1 bodova,drugi 11/2 bodova,treci 11/3 bodova...zadnji 1 bod (11/11)...i na kraju sam mislio da te bodove podijelimo sa brojem odigranih turnira pa da dobijemo neki prosjek bodova/turniru,s time da se mora imati neki minimalni broj odigranih turnira,a ne da nekoga posere na 2 malo veca turnira i onda vise ne dodje do kraja lige...tako da pobjednik bude onaj ko je recimo konstantno dobar i ko je "redovit" na turnirima...
Ovo sve sam napisao ovako nabrzinu iz glave i ne znam da li je ovaj sistem uopce pravedan. Pa bi molio za vase savjete ili ako netko ima vec neki razradjeni sistem neka mi javi.
Svaki savjet/kritika dobrodosao/la...
Thanx!