Ovako: mene je to isto zanimalo pa sam tražio i našao na nekom stranom poker forumu da još nisu našli lap na kojem se to može, (tema je iz 2007, tak da se je možda kaj promijenilo). Evo ja sam isprobao i ne može. Spojio sam lcd i stari crt. Windows registrira sva tri diplaya ali kad ideš na extend display, ako odaberem treći monitor izgasi mi drugi i kontra.
Uglavnom danas lapovi 99% imaju hdmi i d-sub, neki novi imaju i display port.
Ja pošto na lcdu imam dvi a ne hdmi, a htio sam digitalni prijenos slike imam ovak riješeno: u linksu sam kupio hdmi/dvi kabel (2m 50kn), znači s jedne strane je hadmi i uštekao sam u lap, s druge strane je dvi - uštekao u lcd, radi ko beba, isto ko kad spajaš lcd na desktop računalo pomoću dvi/dvi, sve je isto. Ima i adapter cca 3 centimetra, koji uštekaš u hdmi i onda u njega dvi/dvi kabel, ali uzeo sam kabel jer sam njega prije našao.
konvertiranje s hdmi na dvi može, i s d-suba na dvi, jer dvi podržava i analogni i digitalni signal, ali s d-sub na hdmi ne. Hdmi podržava samo digitalni.
Ima i to ali dođe cca 150$, ima u protisu naki adapter koji se ušteka u usb i onda na sebi ima dvi i hdmi i još neka sranja, (cca 370kn), ali problem je kaj on koristi svoj gpu brijem, pa onda neznam dal možeš koristit i njega i izlaz na lapu.
Ima još tih šema ali nema smisla dalje ulazit u to kad i ovako ne možeš spajat dva monitora, a za jedan imaš ovo gore kak sam ja spajao.
Kaj se tiće lapa, ja sam uzeo Asus N73j koji je s bang i oulfsenom (najjačim prozvođaćem audio i drugih multimedia sustava) u toj seriji radio zvuk. Vele da nema drugog lapa s takvim zvukom. Nove serije ti imaju i5 460, najači i5 proc na našem tržištu, envidiu 425m 1gb rama, koja ti je u rangu s ati 5650, a koristi optimus tehnolgoju znači može koristit i integriranu grafiku u i3/i5 procesorima radi uštede baterije, 2 harda 7200rpm koji rade u raidu, te ful hd 1920x1080. Kučište kombinacija aluminija i plastike, poklopac skroz alu, ima usb 3.0, e i ono bitno ima 2 godine jamstva, a da se produžit i na 3. jedino dell i asus daju 2 godine jamstva, del čak brijem i 3.
Inaće asus se najmanje kvari dok hp vele najviše, s druge strane hp se i najviše prodaje tak da ko će ti to znat.
problem je kaj su ovi modeli skupi, ja dok sam svog uzeo imao je slabiji proc i3 370, 1 hard, i manju rezu 1600x900, tak da ma je s produlljenjem jamstva s dvije na tri g. došao 6 i pol, a ovi novi brijem da su skuplji. Također novi imaju onu intel widi tehnologiju za bežično prenošenje slike.
Aceri guraju naj komponente ali vele da im izrada nije nekaj, a u onim luksuznim serijama 843, 743 su zahebali wireles koji se konstanto odkonektiraval, mislim vjerojatno je do sad to složeno.
lenovo je meni ok makar ljudi vele da nije kaj je nekaj bil (misle na IBM, kojeg je lenovo preuzel), s čim se ja nebi složil, upravo sam frendu jednog preporučil i meni je za te pare super, on je isto prezadovoljan, problem je kaj lenovo nema niti jedan model sa 17.3" ekranom, tak da sam ga ja otpisal.
toshiba, po recenzijama uz asusa se najmanje kvari, ali kod njih sam naletil na dosta modela koji se dosta griju, a i ona L satelite serija je skroz gola a cijena je dosta velika, tak da se kod njega dosta ime plača.
Hp, vele najviše se kvare, a skupi su ko vrag, ja taj lap ne bi iz principa uzeo, čak imaju i ogroman renew program, di se preprodaju vračeni ili renovirani lapovi po nižoj cijeni, (pitam se zakaj ih je toliko), ali čak i ti na sniženju do 20% su skuplji od večine brendova u istom rangu po perfomansama
dell, ima zanimljivih modela, cijene mu dosta variraju između serija. Ja ne bi uzimao inspiriona, brijem sve drugo ok.
Uglavnom ako ne igraš 3d igre bilo koji lap s proc i3, i5, (grafa bilo koja), dok popališ hem, poker site, web explorer i muziku, neće se optereiti ni najmanje, ja to radim isto i rijetko kad da se vent i pali. Tak da ti je najbitnije da je kvalitetan, tih za rad.
Kad nađeš nekaj kaj ti se sviđa možeš tu stavit, pa se nađu recenzije, ili na newegg kaj ljudi vele koji ga imaju.
gl u odabiru.