roba59 napisao:Asevi će biti crackani 1 u 5 puta, a ne 1 u 10.
Baš me zanima kak ćeš postići tilt=0 kad će ti biti crackani 3 od 5 puta i to u dužem periodu i činit će ti se da to nikako nemožeš zaustaviti, da je sve namješteno itd. itd.
Ne govorim o onome kad ti se čini da te netko pun kurac natkupljuje. Nego kad pogledaš u HEM i vidiš da si u zadnjih recimo mjesec dana u minusu s AA.
Rekao sam 1 od 10 puta zbog ironije da prenaglasim ono što je očito.Kad govorimo o teoretskom all-inn equitiu protiv 1-nog villaina u najgorom scenariju će stvari izgledati ovako : AA(82,637%) vs KK( 17,363%) >> što bi značilo da će asevi puknuti 1-nom u 5.75 puta.
Naravno da se all-inn equiti sa AA protiv više villaina u multiway potu drastično smanjuje pa će u toj situaciji asevi puknuti u prosjeku 1-nom u 3 puta ovisno o broju villaina,ali to je sve sastavni dio pokera i to je normalno.
Naravno da će biti downswingova i upswingova i da varijanca zna biti zajebana stvar,ali dugoročno poker je egzaktna matematička i statistička znanost i +EV potezi se uvijek na kraju isplate.
Kratkoročno če se uvijek događati stvari koje na prvi pogled ne izgledaju nelogično i kao namještaljka,ali dugoročno nam je svima isto ovdje naravno govorim o pretpostavci kad bi 100 različitih ljudi odigrali isti hand na identičan način(all-inn situacija) bezbroj puta statistički podatci bi na kraju bili svima identični.
U pokeru se sve na kraju svodi na + EV.Ko napravi najmanje grešaka,a najviše + EV poteza dugoročno profitira i tu je kraj priče.
Samo što je problem u tome što su ljudi emotivna bića i ne mogu uvijek igrati savršeni botovski + EV poker zato sam i naglasio da je tilt najgori čovjekov neprijatelj u pokeru.Bilo kakav utjecaj emocije u donošenju odluka je -EV.
Zadnji popravljao Grbina (20-12-2010 16:19:02)