Re: stres, vrijednost novca i ostalo
pa kod mene je sve to relativno. ne gledam novce jedinicom "prosjecna hrvatska placa" nego gledam to kroz buyinove. recimo dok sam igrao 0.5/1 kad bi dropao 1500 bio bi na suludom mankiću. sad kad dropam 4-5k nisam na tolikom mankiću kao onda sto sam bio. Gledam to kroz buyinove i mislim da tako moras gledat. Jedina razlika je recimo sto mi je onda 15 BI znacilo puno vise nego sad 15 BI jer sto imas manji roll to te swingovi vise pogadaju zbog toga sto ti tada actually to utjece na kvalitetu zivota (morao bi se odreci nekih stvari etc.). Sad ako dropam 15BI da, ok - bit cu na mankiću, ali moj zivot se nece apsolutno promijenit ni za milimetar.
Sto se druge stvari tice, ne "bumhuntam" cijene, ali to nikad nisam ni radio koliko god da sam malo ili puno imao novaca. jednostavno nisam takva osoba. No opet imas svoju granicu koliko imas novaca i koliko mozes za nesto potrositi, ali ako nesto ne mogu kupiti i nemam love za to jednostavno necu. primjer: danas letim za pariz i zakasnim na let i moram kupit karte za drugi, kaze mi treba da za slijedeci let koji je za 1.5h 2 karte kostaju 800 eura. i kaj sad da radim, ne idem u pariz zbog toga? fuck that!
al sto se mateja tice, ja sam potpuna suprotnost njemu i nikad ne zadrzavam tilt u sebi mislim da mi je to i dobro jer bolje igram i nikad kad tiltam ne radim bas ogromne gluposti na kolikom god tiltu bio. sigurno ne igram A game ali ne radim bas sranja.
I zadnje, ono sto je matej rekao lijepo: uvijek ostavljam tips. Mislim da je to cisto stvar lijepog odgoja i stila kojeg nikad nebi smjelo manjkati unatoc tome koliko ti god novca manjka.