imam i jedno pitanje dali vi dok su početni jako niski blindovi igrate sa svakakvim kartama nadajući se da če vam se posrećit i na koje karte obavezno raiseate ako nitko prije vas nije na preflopu ?
Sa 25 big blindova ili vise igram super tight izvan pozicije (QQ+, AK), dok iz pozicije limpam sa suited connectorima ili pratim raise do 3,4 bb sa pocket pairovima za set value. Znaci, sa QQ+ obavezno raise, call je katastrofalan u toj situaciji.
pa ja opet dižem na flopu da ga provjerim dali ima tog kralja a on samo mlitavo prati,pa na turnu mu dižem misleći da ču ga otjerati i opet prati, tad sam već u panici šta da radim na riveru dal da check-am da me skuži da sam slab il da nastavim raise-at i uhvatim se možda u njegovu klopku ? do rivera bi uložio već preko 50% svojih čipova...Ako mu na flopu check-am bojim se da bi on mogao preuzeti inicijativu ili dobiti besplatnu kartu...
Ne razmisljas racionalno ili kako bi pro igraci rekli, u lineovima. Cilj turnira je prezivjeti sto duze, a ovakvim nacinom igre i razmisljanja ne mozes daleko dogurati. Continuation bet na flopu je standardni dio igre. Kada si dobio call na flopu, moras se zapitati s kojim bi kartama taj igrac callao. Je li kralj dio njegovog rangea, prati li sa "zrakom" s ciljem da na iducim streetovima ukrade pot, je li na drawu? Statsi ti dosta pomazu kod odredivanja protivnikovog rangea pa bih ti preporucio da instaliras Holdem Manager ili PokerTracker. Mogu ja sad tu pisati Markove konake unedogled, ali zasto bih kad je puno boljih igraca puno bolje i puno detaljnije sve to objasnilo? Ako si dobar s engleskim, lijepo na pokerstrategy.com i pogledaj coaching filmove iz SNG sekcije. A za ponavljanje, na forum i literaturu. Nadam se da sam pomogao i nek' ti je s equitijem
Zadnji popravljao haZ (11-12-2009 04:44:51)