Tema: stop loss i slične strategije
Svima nam se desi dan kad nas neide, moj session od jučer, u zelenom parvokutniku - nl25.
Jedina razlika ovaj put je ta da nije bilo pravog tilta, lošeg osječaja u želucu i sl. Kažem pravog, jer uvijek je tu postotak kad ni sami nisamo skroz svijesni svog stanja. Npr. osjetil sam da sam manje agro u određenim spotovomi, oop možda lakše odustajal od pota, ali nije bilo masivnog tilta.
To se vidi i po crvenoj ev liniji, koja bi u slučaju pravog tilta također zaronula usred masivnog donkanja.
Muči me jedna stvar. Da sam imao npr stop loss od 5 BI, dal sam mogao to izbjeć?
Da li je stop loss prvenstveno radi spriječavanja igranja kad nismo u A igri?
Nakad ranije na forumu bilo je dosta tema u svezi varijance, bad runa i sl. i znalo se reć: To treba izgrindat!
Surfajući malo o tome dobio sam osječaj da u parvilu ako možemo nastavit igrat A igru i stolovi su dobri, ne bi trebali kvitat session. Opet neki proovi kažu da kvitaju kad ih neide, i tu ne mislim u kontekstu kao da se boje tilta već više tipa "bad runam, bolje da preskočim danas....".
Nikad neću zaboravit jednu epizodu HSP-a di su proovi davali neke svoje savijete i sječam se Eli Elezra je rekao: "igrajte kad imate momentum"
Mislim očito matematički gledano, bad run je period koji će se odvrtiti kad tad, ali opet također ima i drugih malo drugačijih pogleda na to.
Npr igraš 2h na nl200 i ide te dobro. Onad igraš 2h na nl600 i neide te dobro. Ugrubo matematički gledano varijanca se izravnala ali s obzirom na limite nije, jasno nije to sam tak, al ovo sam stavil samo radi uvida na kaj ciljam.
Znači zanima me vaše mišljenje o tome, strategija, može i preporuka/link na kvalitetne materijale vezane uz to.
Može i malo dublji osobni pogled, na to.
Napomena: ne pitam ovdije za tilt, već konkretno odabir kad igrat kad ne, možemo uzet pretpostavku da igramo uvijek A igru, kaj je glupo ali bit će odgovori više usmjereni na ono kaj me zanima.
Hvala i nadam se da će bit bar malo odaziva, jer kak vele nije bitno samo kolko zaradimo već i da što manje izgubimo.....