Re: Nevjerovatno , sve poker sobe su isti scam
Kaka je galama sad ode?Nemojte se kavgati ljudi,što bi štanga rekao-"dajte se molim vas,ono,naučite lingvistike".I nemojte uvijek kukati protiv ovakvih tema,treba nam da malo razbije ovu monotoniju u sezoni kiselih krastavaca.Da i ja malo zasolim svojim brijama i navedem par primjera tj šablona koje konstantno primjećujem igrajući.Ja većinom igram mtt-e i po meni je svaki turnir minsko polje u kojem su mine unaprijed posijane nerandom dealom.Prevedeno-neke ruke su određene da ih dobiješ a neke da izgubiš,unaprijed određene nerandom dealom.Milion puta mi se dogodilo da na brzinu,u handu ili dva uzmem ogromnu količinu čipova,striplam se,učetveroduplam ili više,pa imam 3,4 puta više chipova od prosjeka.Iz iskustva znam da je nakon toga najbolje neko vrijeme sitoutat,pogotovo ako si to uzeo sa monster handom,recimo striplao si se sa fullom protiv slabijeg fulla i boje.Znam da me nakon toga očekuje žešća zamka,da ću dobiti premium hand i sa njime poginuti.Ako se taj scenario ne ostvari onda redovito dolazi do rasipanja chipova.Dobivam solidne,igrive ruke kao recimo npr 99 UTG,AJ MP,KQs late position itd.itd.Rejzam,obavezno dobijem call ili reraise,na flopu ne konektam ništa ili ako imam pocket pair izlaze overkarte.Ako c-betam dobijem reraise ili call pa moram odustati na kasnijem streetu,a ako chekiram mogu se pozdraviti sa potom.Nedavno sam o tome pričao sa frendom,njemu se također redovito dešavaju takve stvari i složili smo se da je to zato što protivnici u tim handovima konektaju,zato što to nisu ruke koje bi mi trebali dobiti nego oni.Onakvim ogromnim usponom sam jednostavno ispunio svoju normu za neko vrijeme.Također sam milion puta znao profitirati na tu shemu,kada sam short ili medium stack,izolirajući lika koji je dobio puno handova u kratkom vremenskom roku ili ima ogroman stack pa znam ići all-in sa osrednjim handom protiv takvoga jer je vrijeme da izgubi hand.Naravno ništa od ovoga što sam naveo se NE DOGAĐA u 100% SLUČAJEVA ali se toliko često,prečesto ponavlja da je vidljivo golim okom i zato me zapanjuje koliko vas ne primjećuje takve i slične stvari ali je također jasno da jako puno ljudi takve i slične stvari kuži i zato konstantno čujemo izreke kao npr Jokerstars.So,zaključak je da je online poker izniveliran tako da svatko pa i najveći donk nešto dobije a o pojedincu ovisi dali će svojim znanjem i kvalitetom dobiti više od toga.Vrijeme je da stanem iako bih mogao nabrajati do prekosutra,znam da će većina vas pomisliti da nisam baš centriran u glavi but I dont give a shit,svejedno ste mi guba.Žao mi jedino što vjerojatno nikada neću imati priliku da vam kažem "told you so",jer online poker je ogroman biznis a gdje je ogromna lova u pitanju "istina je voda duboka".
ma daj idi u pičku materinu