Re: Nivea blog
Tjedan 15 i 16 / 52
Ne baš produktivna 2 tjedna gledajući poker, ali vrlo produktivna gledajući hedonizam
Posjetio sam Varšavu na 1 dan, Prag na 2 dana i Krakow na 1 dan. Ovaj 1 dan je ustvari dan i pol jer većinom smo krenuli jako rano i vraćali se kasnim busem tako da nisi budan prije 12.
Varšava je više za povjesničare, puna muzeja i raznih kipova. Zbog parka Lazienki i glavnog trga vrijedi doć.
Prag je zanimljiv, ali izgleda da su dosta digli cijene, s obzirom da su prije svi pričali da je jako jeftino.
Krakow me najviše oduševio. Išao sam bez velikih očekivanja i na kraju ispalo super. Rudnik soli je nesvakidašnja atrakcija i jako zanimljiv. Dvorac i okolica izgleda bolesno. Kip zmaja koji riga vatru isto cool. Iz rudnika soli se izlazi liftom, u koji stane 6 ljudi. Nas je bilo 4, i na koga ćeš naletit nego na balkance: srbin Dušan i slovenac Gal Oni su studenti na razmjeni u Litvi.
Nastavili smo skupa do grada i našli se sa njihova 2 prijatelja iz Palestine te, naravno, završili druženje u baru na vodki.
U pokeru mislim da sam počeo efektivnije i brže radit u pio. Jedino je problem što sam pokušavao nadoknadit volume pa sam povećavao broj stolova. Onda ne bih primijenio naučeno. A to baš i nema smisla.
Generalno sam nezadovoljan svojim napretkom, prošlo je već više od trećine godine i nadao sam se napadat nl200 dosad. Viđam igrače sa kritičnim statsima koji igraju 200+, a ja sam i dalje na 50. Očito nešto krivo radim, jel...
I dalje je tu problem nediscipline u puno stvari: foldanje, snap klikanje, autopilot (ne stavljanje protivnika na rangeve). Rekao bih da to često radim iz dosade i pritiska.
Odredim si poprilično velike ciljeve: velik broj sati, puno hands ili kaj već. Onda tražim razne izlaze kad mi se ne igra: dodajem stolove, mijenjam siteove, upalim mtt da me drži za računalom, odem u autopilot. Poanta je da mislim da bih trebao više uživat u pokeru. Jednostavno biti sretan dok igram.
Koje me to stvari vesele u pokeru? To bi bilo: nadigravanje, osjećaj kad znam što protivnik ima pa izvučeš npr. max value od njegovog 3rdpair ili hero call jer jednostavno osjetiš u cijelom tijelu da nešto ne valja sa njegovim lineom, sizeom, timingom. Isto je i za fold. Iako foldat nitko ne voli, kad nisam u top mindsetu počnu borbe jer moj ego shvaća foldanje kao poraz. Jučer sam jedno vrijeme igrao 1 stol i već sam automatski krenuo callat nešto standardno i kad sam razmislio shvatio da je easy fold. Tad sam bio sretan.
Kako je rekao prijatelj, prilagodiš igru svom stilu. Barcelona igra na posjed, Real na individualce, Leicester na kontre. I svaki od njih je osvojio trofej. Zašto onda ne bih ja prilagodio poker sebi? Tako da od ovog tjedna igram max. 4 normal stola i baš me briga za volume, rb i ostalo.