Počeo sam igrati na Natural8 i, kao što sam i rekao, probat ću empirijski doći do nekih zaključaka kako održati PVI relativno visokim. Ono što znamo s vrlo velikom sigurnošću je to da se PVI smanjuje ako si winning igrač, ako igraš veliki broj stolova, ako igraš veliki broj handova u određenom vremenskom periodu, ako isplaćuješ novce iz poker sobe i ako ne igraš "loto" formate igara. Ono što je nejasno je kojom dinamikom se mijenja PVI - Je li to nakon određenog vremenskog perioda, npr. mjesec dana ili tjedan dana, nakon svake sesije ili možda nakon svakog odigranog handa.
Od svih faktora koji utječu na smanjenje PVI-a, ako pođemo od toga da igramo jedan format igara i da nećemo prelaziti na, primjerice, AoF, možemo manipulirati brojem stolova, brojem odigranih handova i isplatom novaca (tako da ih ne isplaćujemo). Mene zanima koji je to broj stolova na R&C igrama i Hold'em igrama i koji broj odigranih handova zbog kojih se počinje smanjivati PVI. Vrlo teško mogu doći do nekakvih egzaktnih brojki, zbog faktora koji utječu na PVI, a na koje nemam utjecaj i ne znam na koji način utječu, ali i onih za koje uopće i ne znam da postoje. Zato se to i može nazvati tek nekakvim empirijskim "istraživanjem".
Ono što trenutno radim je da pratim PVI nakon svake odigrane sesije. Trenutno igram samo jedan stol R&C pa ću, nadam se, vidjeti nekakav trend kad budem prešao na dva ili tri. Do sada sam odigrao pet kratkih sesija i zabilježio sljedeće podatke:
Primjerice, u prvoj odigranoj sesiji profit mi je bio 94,87 USD, a prema PokerCraftu 112,16 USD. To znači da sam platio 17,29 USD rakea (112,16-94,87). Kad bi PVI bio 1, za to bih trebao dobiti 1729 Fish bodova. S obzirom da sam dobio 785,7 bodova, session PVI je 0,454 (785,7/1729). U stupcu Cum PVI pratim koliki je kumulativni PVI, kada se uzmu u izračun sve do tada odigrane sesije, a u stupcu PVI zadnjih 5 računam PVI u zadnjih 5 sesija. U tom zadnjem stupcu bi se trebao vidjeti nekakav trend promjene PVI-a. Ova metoda izračuna PVI-a nije precizna jer ne mogu točno izračunati Rake Attributed koji GG uzima u obzir. Jer npr. kad bismo u nekoj sesiji osvojili baš svaki pot i prema ovakvom izračunu zaključili da smo platili npr. 100 USD rake-a, najmanje 50% toga rake-a GG pripisuje igračima koji su izgubili te potove u našu korist. Zato je za očekivati da će session PVI biti niži u winning sesijama, a viši u losing sesijama. Na velikom uzorku točnost bi trebala biti prilično visoka. Šteta što prikaz rake-a u PT4 nije točan jer bih u suprotnom njega mogao koristiti. Moj "Rake Contributed" koji sam ovako ručno računao, i sigurno je točan, iznosi 52,68 USD, a PT4 pokazuje da je to 32,26 USD. Pretpostavljam da je razlika u onom iznosu koji odlazi u BadBeat Jackpot fond, ali jebiga - i to je rake.
I nakon ovoga, znam da se ne bih trebao zamarati PVI-em, već poboljšanjem svoje igre i nastojanjem da postanem winning igrač na NL50 jer mi u suprotnom nikakav PVI nije presudan, ali jednostavno volim te brojke i te neke statističke analize na temelju kojih mogu donositi određene zaključke. To mi zaista ne odnosi puno vremena pa ću se malo i time zabavljati jer vrlo je moguće da mi se, ako sam npr. break even igrač, više isplati igrati npr. 2 R&C stola nego 3, ili npr. 4 Hold'em stola nego 6 jer ću možda ostvariti isti iznos rakebacka, a moći se bolje fokusirati na akciju za stolovima.
Zadnji popravljao Alleen86 (01-08-2022 15:24:12)