Tema: checkirati upareni flop sa over parom
U travnju prosle godine, nakon tek 2 mjeseca iskustva online pokera na cool hand pokeru, kvalificirao sam se za 100,000eura guaranted sunday rebye tournament, turnir kojeg sam cesto gledao do kasno u noc, sanjajuci da cu i ja mozda jednog dana biti prvi i osvojiti 25000 eura. Mojoj sreci nije bilo kraja kad sam se dvaput dublirao, a potom zaigrao za istim stolom sa mr. dawweom, osvajacem proslonedjeljnog turnira, tj. svedskim proom Davidom Sonelinom. Blindsi su 300-600, imam stack od oko 15000 chipova... nalazim se na CO, mrdawwe koji ima 45000 chipova radi open raise sa HJ od oko 2,5x bb. Imam AJs i flat callujem dok se blindsi foldaju... flop je 663 rainbow, on checkira, ja check behind... turn je 3... on opet checkira... Tada je moje razmisljanje teklo u ovom pravcu--- da on ima bilo koji par naravno da bi c-betao, sigurno ima nesto tipa AQ ili AT, pa nije betao flop jer me stavlja na srednji par, a sada kada nakon mog checka behind on checkira i turn, onda je definitivno AQ ili nesto tako---........ u potu je oko 5000 chipova i ja odlucujem da gurnem all in od 13500 chipova, racunajuci da je fold equity ogroman a ako me i plati na AQ jednaki smo, jer su na boardu 2 para. Dobijam instant call i ne mogu vjerovati kad je on okrenuo JJ... Od tada ovo redovno koristim u cash igri, posebice sa AA. Npr. imas AA na btn, raiseas, bb te isprati, flop 992 rainbow, zasto ne checkirati behind ovdje... ako protivnik ima 9 ilii 22 sami sebi cemo iskopati grob, a moze imati 2 over karte gdje je prakticno dead a mi mu tim checkom dajemo sansu da kupi jednu ili cak i obje i naplatimo ga... ako ima rucni par, callovat ce drugi street isto kao sto bi i prvi... ako ga cak pogodi set tj full na turnu imamo pot control, jer bi nas prvi street svakako callao sa tim parom i vec tada bi pot napunili toliko da nas stackuje do kraja. Zanima me Vase misljenje o ovakvim rukama...