Tema: Pokerstars SnG 9 men
pozdrav svima, evo i nekakvog mog prvog (polu)projekta.
iako sam primarno RR cash igrac, nedavno sam poceo isprobavati 1 table Sit n Go turnire na starsima, ponajvise zahvaljujuci Sensei-u, aka Deanu Banku:
http://www.pokerpro.com.hr/forum/viewtopic.php?id=6495
igram 15$ SnG od 9 ljudi sa normalnim tempom igre (10 min leveli) i standardnom strukturom nagrada u kojoj su 3 igraca ITM, te redom dobivaju 50%, 30% i 20% ukupnog nagradnog fonda. paralelno citam bankov prijevod moshmanove SnG strategije (vjerojatno se moze reci SnG biblije). smatram da prostora za napredak imam jos jako jako puno, a mislim da su mi zasad najvece greske koje radim "call" allin-ova u kasnijoj fazi turnira sa slabijim rukama nego sto bi to trebale biti, jos uvijek mrvicu previse filozofiranja u ranoj fazi turnira, te lose shvacanje situacija u kojima treba biti malo agresivniji i krasti blindove. u tim situacijama cesto nisam siguran ni u ispravan bet sizing.
takodjer, veliki minus mi je slaba karakterizacija protivnickih igraca koja se zasad svodi tek na nekoliko notesa na jako malom broju protivnika s kojima se susrecem. imam HEM, ali ga ne koristim jer mi strasno usporava komp (plus jos uvijek ne znam kako namjestiti sve postavke u HEM-u, a ne da mi se trenutno na to trositi vrijeme). jednom kad budem imao bolji komp (nadam se uskoro), onda cu se vise pozabaviti HEM-om.
unatoc tim hendikepima, zasad ide ok. ovo je moja trenutna statistika:
odigrano turnira: 76
zarada: 327,27$
ROI: 28,71%
ROI je bio i preko 50% u nekim trenucima, ali jasno je da je ovo premali uzorak i da je lako moguce da ce ROI i jos padati.
iz ovih grafickih prikaza se vidi da sam najcesce osvajao 1. i 2.mjesta, sto je dobro, ali je pitanje i da li je odrzivo. takodjer se vidi da stagniram zadnjih 30ak turnira. no kako sam rekao vec, ovo je jos uvijek premali uzorak, pravu sliku cemo vidjeti tek nakon nekoliko stotina turnira.
jos jedna stvar, sto se tice BRM-a, imam sve skupa dosta bankrolla i za vece limite od ovih, ali trenutno se zelim okusati bas u 15$ SnG turnirima i vidjeti kako tu disem.
cilj ovog projekta nije definiran. okvirni plan mi je odigrati par stotina ovakvih turnira i vidjeti na cemu sam. tek onda cu vidjeti hocu li otici na 30$ SnG, nastaviti s 15$ SnG turnirima ili prekinuti projekt.